Over Sonja

Het werk dat ik maak is hoofdzakelijk gebaseerd op handvormen. Soms maak ik gebruik van een gedraaide basis. Nadat de basis gemaakt is worden er van alles op geboetseerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van allerlei hulpmiddelen, variërend van lapjes stof, eigen gemaakte druk mallen, enzovoorts. Nadat het werk biscuit gestookt is bewerk ik het met onderglazuur, diverse oxides en sinterengobe met zand. Daarna gaat er een transparante glazuur overheen, waarna het gestookt wordt op ongeveer

1100 graden. Niet alles wordt met transparante glazuur afgewerkt. Vooral de sinterengobe met zand blijft vaak ongeglazuurd. Deze combinatie van geglazuurd en ongeglazuurde oppervlakken geeft een extra dimensie aan het werk.

Er is geen echte boodschap in de objecten. Ik moet het interessant vinden en als andere mensen het dan ook mooi vinden dan is dat meegenomen. Ik probeer iets te maken wat anderen niet zo snel zullen doen. Dit zorgt er vaak wel voor dat het veel werk is om een object te maken. Maar dan heb je ook wat.

 

Contact:
Sonja van Dijk
Tussenlanen 5-d
2861 CA Bergambacht

tel: 06 53 78 44 83
mail: info@sonjavandijk.nl